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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Data corrente:  30/11/2005
Data da última atualização:  26/05/2022
Autoria:  COSTA, M. F.; DEL SARTO, R. P.; SOUZA, D. L. S.; SILVA, M. C. M.; FIGUEIRA, E. L. Z.; GROSSI-de-SÁ, M. F.
Título:  Use of phage display to select OCI mutants against cysteine proteinase from insect pest.
Ano de publicação:  2005
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÃO ANUAL: SOCIEDADE BRASILEIRA DE BIOQUÍMICA E BIOLOGIA MOLECULAR, 34., 2005, Águas de Lindóia. Programas e resumos... São Paulo: Sociedade Brasileira de Bioquímica e Biologia Molecular, 2005.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Cysteine proteinase; Inseto praga.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CENARGEN26010 - 1UPCRA - DDSP 1865918659e
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  28/10/2015
Data da última atualização:  12/02/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  CARDOSO, L. de M.; PINHEIRO, S. S.; CARVALHO, C. W. P. de; QUEIROZ, V. A. V.; MENEZES, C. B. de; MOREIRA, A. V. B.; BARROS, F. A. R. de; AWIKA, J. M.; MARTINO, H. S. D.; PINHEIRO-SANT'ANA, H. M.
Afiliação:  CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA.
Título:  Phenolic compounds profile in sorghum processed by extrusion cooking and dry heat in a conventional oven.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Journal of Cereal Science, London, v. 65, p. 220-226, 2015.
ISSN:  0733-5210
DOI:  http://dx.doi.org/10.1016/j.jcs.2015.06.015
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Sorghum (Sorghum bicolor L.) is a gluten-free cereal that has the highest content of phenolic compounds among cereals. It needs to be processed prior to use for human consumption, which may change its antioxidant profile. The knowledge on the effects of extrusion and dry heat in a conventional oven on flavones, flavanones, and proanthocyanidins is limited. Thus, the content and stability to dry heat in a conventional oven (DHCO) and extrusion cooking on phenolic compounds profile in sorghum genotypes were evaluated. Flavanones and flavones decreased after extrusion cooking (100%) and DHCO (31.7 e 61.6%). The 3-deoxyanthocyanidins were stable in DHCO but were susceptible to extrusion cooking (70.7 e 93.9%). Proanthocyanidins were identified only in the genotype SC391 and were reduced after both treatments (DHCO: 39.2% and extrusion cooking: 52.1%). Phenols decreased in the genotype SC319 submitted to DHCO (8.3%) and in all extruded genotypes (13.6 e 14.9%). The DHCO increased the antioxidant capacity in all genotypes, whereas extrusion cooking reduced antioxidant capacity in only two genotypes. In general, differential stability of the major flavonoids in sorghum was observed under DHCO and extrusion cooking, implying that different processing techniques can be selected to minimize losses of bioactive polyphenols in sorghum depending on the flavonoid composition.
Thesagro:  Antioxidante; Composto fenólico; Flavonoíde; Sorgo.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS26725 - 1UPCAP - DD
CTAA13067 - 1UPCAP - DD
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